dilluns, 14 de gener de 2013

Les trobades de bloggers: una eina eficaç per millorar la reputació digital o on-line

Tots sabem que “el boca orella” o “el boca a boca” és la millor publicitat per a qualsevol producte o servei. Què algú de confiança et recomani quelcom és, per a la gran majoria de les persones, una certa garantia de que allò “és bo”, te qualitat i dona resposta al que demanem o necessitem. En el segle XXI, “el boca orella” és, en aquests moments, a les xarxes socials. És l'anomenada viralitat que desitgen i somnien els estrategues del màrqueting de les grans marques i empreses: que sigui la mateixa gent que recomani i així generi, de manera natural i creïble, una bona reputació a Internet.

Tothom pot ser un generador de reputació -bona o dolenta- de un producte o servei. Però si hi ha un col·lectiu que les marques i empreses, a visió estratègica pel que fa al màrqueting on-line, son els anomenats “bloggers” o blocaires. Una autèntica legió de ciutadans que s'ha especialitzat el les més diverses temàtiques -alguns de manera honesta, desinteresada i amb qualitat, i altres no de manera tan honesta i desinteresada- que redacten articles en els seus blocs o “blogs” parlant positivament o negativament de tot. Alguns d'aquest blocaires tenen fidels seguidors que molt sovint saben qui és un blocaire honest i el que es nota que li han pagat per fer “la ola”.

Però el que està clar és que els bloggers poden ajudar molt als modestos: a les empreses petites, a les entitats, a les fundacions i a les petites administracions locals que no arriben ni a tenir petits pressupostos.

El passat novembre de 2012, vam tenir l'oportunitat de participar a la Trobada de Bloggers especialitzats en turisme i patrimoni que va organitza el Consell Comarcal de La Segarra, una comarca catalana plena d'atractius però molt desconeguda com a destí turístic de proximitat. La idea va partir de la conselleria de turisme d'aquest consell comarcal, que amb pocs recursos i a la col·laboració d'agents locals de turisme guiat, de la hostaleria i de la restauració, va oferir una trobada on els que vam participar vam fer un gran tast de la Ruta dels Castells de Sió de la Segarra durant dos intensos dies.

Castell de les Sitges que forma part de la ruta dels Castells de Sió de la Segarr

El resultat: Una repercussió inimaginable en els mitjans de comunicació locals i nacionals, una vintena d'articles escrits en diversos blocs i des de òptiques molt diverses que han augmentat el posicionament al cercador de Google, augmentat l'anomentat SEO de tot el que està relacionat amb el turisme en aquesta comarca. Generant-se també molts centenars de fotografies que van circular per a xarxes socials com Instagram, Facebook i Twitter... L'efecte i impacte han estat brutal i podríem dir que s'ha multiplicat per 20 tota la informació que es pot trobar de la Segarra i de la ruta dels castells de Sió.

Des de “el marge comunica”, la nostra aportació ha estat el fer circular una trentena de fotografies -molt cuidades- compartides al Instagram, Facebook i Twitter amb la etiqueta #lasegarrasio de les meravelles que van descobrir del impressionant patrimoni històric i natural d'aquestes terres. Però volíem fer una aportació més impactant per agrair la magnífica acollida i passió dels responsables de turisme de La Segarra: un vídeo gravat en alta definició (HD) amb una banda sonora d'alta qualitat com la que aporta les composicions del magnífic compositor Roger Subirana. Us convidem a visionar-ho i, si us ha agradat, a compartir-ho a les vostres xarxes socials.“De la Pedra al Núvol”. Els castells del Sió de la Segarra from elmargecomunica.com on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada