dimarts, 18 de setembre de 2012

“El Sopar Modernista amb Gaudí”: El projecte de ressuscitar a Gaudí a la Colònia Güell


En aquesta vida, s'ha de treballar per subsistir; però si a sobre t'ho passes bé fent-lo, doncs potser t'ha tocat la loteria... Aquesta és la sensació que vaig tenir col·laborant de forma global en el projecte gastronòmic i turístic anomenat “Sopar Modernista amb Gaudí” per a l'agència Punto&(ap)arte. Un esdeveniment turístic i gastronòmic temporal que tenia l'objectiu de promocionar l'enclavament modernista de la Colònia Güell mitjançant un sopar amb una representació teatralitzada i una visita nocturna a la Cripta dissenyada per Gaudí.

I dic que vaig fruir treballant en aquest projecte per molt motius, però sobretot, perquè va ser un projecte global on vaig treballar en molt àmbits: en el naming del producte, en el disseny gràfic del seu logotip i d'altres elements gràfics com la carta del menú o la banderola, en la estratègia comunicativa, en els guions de l'espectacle i del vídeo promocional, en la seva divulgació a les xarxes socials (Blog, Facebook i Twitter) com a community manager, en les fotografies... En definitiva, tocant moltes tecles!

Pàgina del "Sopar amb Gaudí" al Twitter
En el disseny del logo, ens van proposar utilitzar, com a emblema, el porró dissenyat per Gaudí per a la Cripta de la Colònia Güell. Aquest porró, ubicat al mosaic central que hi ha sobre la porta d'entrada a la Cripta, dins d'un dels quatre cercles que, amb diferents elements, representen les quatre virtuts cardinals. El porró, fet amb la tècnica de trencadís, representa la templança en al·lusió a la moderació del beure. En les enquestes que vam realitzar entre els clients, el disseny d'aquesta imatge gràfica va ser molt ben valoradai es va convertir en l'avatar que s'utilitzaven en diversos canals de les xarxes socials.

Aquest projecte, impulsat des de la iniciativa privada durant l'any 2011, malauradament va durar pocs mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada