Ves al contingut principal

Doncs si, el marge comunica...


Benvinguts a aquest nou webbloc! No sóc nou en el món blocarire: a l'any 2008 vaig crear el bloc “el marge” on he tractat -i tracto encara- temàtiques que m'apassionen com el senderisme, el patrimoni històric, la fotografia, la música, els llibres, la història, la natura... He escrit més -a data d'avui- més de 225 articles i gràcies a aquest bloc he conegut a molta gent interessant i valuosa, arribant a la conclusió de que ha estat una de les millors coses que he fet a la meva vida en els darrers anys.

La paraula marge te diverses accepcions. En el meu bloc “el marge” partia de la que defineix marge com a “vora, especialment d’un terreny que forma graó”, i de la metàfora que suposen els seus característics murs construïts en pedra seca i que mai son iguals però que donen fortalesa. Per a mi, cada pedra representa cadascuna de les coses que m'agraden i que formen part de la meva personalitat.

En “el marge comunica” parlo des de l'accepció de que marge és “espai blanc que es deixa tot al volt d’una pàgina escrita o impresa, especialment a la dreta i a l’esquerra”; els espais blancs tenen una gran importància pels dissenyadors perquè creien que comuniquen moltes coses des del punt de vista gràfic...

I aquí parlaré de la meva vessat més professionals en aquests moments que jo anomeno “creativitat comunicativa”. Com dic en la presentació del meu perfil, em considero una “navalla suïssa” en l'àmbit de la comunicació: dissenyo, redacto, fotografio, entrevisto, interactuo a les xarxes... i com no pot ser d'una altre manera en els nous temps, vull donar a conèixer tot el que faig a través d'internet gràcies a aquest bloc i a les xarxes socials.

Espero que us interessi. Estic a la vostra disposició per qualsevol consulta... I accepto crítiques, comentaris i retrets... però també feines... he, he...

Comentaris

  1. Et desitjo que tinguis molt èxit en la teva trajectòria professional, t'ho mereixes.
    U forta abraçada.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Ricardo! Les teves paraules sempre m'encoratgen...
    Una forta abraçada també per a tu...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Vídeo exposició itinerant "El Llobregat. 1 riu, 6 pobles"

Documental de l'exposició itinerant "El Llobregat. 1 riu, 6 pobles", encarregat a El Marge Comunica per 6 museus del delta del Llobregat, en un projecte que liderava el Museu de Sant Boi. No ens enganyem, a tots els professionals de la comunicació ens passa el mateix: sempre hi han projectes i treballs que et fan més il·lusió. I l'encàrrec d'aquest vídeo em va ser molt especial per a mi.

"El Llobregat. 1 riu, 6 pobles" és un documental sobre la meva terra i el meu riu, el lloc on visc i del que sempre he sentit una gran curiositat per descobrir-los a fons. I vet aquí que rebo aquest encàrrec que ha representat 3 mesos intensos de feina des del març fins el maig del 2017, rodant en un munt de localitzacions del riu Llobregat, del seu delta i dels seus espais naturals i agrícoles.

Per a la introducció del vídeo s'han utilitzat ortofotografíes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya d'alta definició i tot el vídeo ha estat rodat també en HD. Ha…

La fiabilitat de les fonts d'Internet / La fiabilidad de las fuentes de Internet

Ja sigui per comoditat, o per rapidesa, o per abundància d'informació, s'accedeix cada vegada més a les fonts que proporciona l'Internet; doncs bé, aquest fet regenera constantment el debat sobre la fiabilitat del que es publica. Sense cap barrera tecnològica i econòmica, i a excepció dels casos de governs no democràtics de països com la Xina que encara apliquen la censura a la Xarxa, una bona part dels habitants del planeta poden accedir lliurament a tot tipus d'informació sense cap mena de filtre que ho impedeixi. Consegüentment,  també implica que qualsevol persona pugui dir, escriure o divulgar el que vulgui sobre qualsevol tema, incloent des de rumors malintencionats, notícies falses i elucubracions equivocades sense cap mena de rigor. Però també es pot trobar fonts "brillants, profundes, rigoroses i desbordants de passió i coneixements" (HERNÁNDEZ 2008) que proporcioni a l'usuari el que busca.

En un increment exponencial i constant de les fonts que e…

10 consejos para utilizar a testadores "influencers" en marketing a cambio de producto

De sobras es conocida la importancia de los llamados “influencers” como herramienta efectiva de marketing. Pero existe otro tipo de “influencers” que son los testadores de producto cuyas pruebas y valoraciones pueden ayudar a decantar la balanza en la compra de un modelo o marca.
Los test de producto que se publican en una web, blog o en una red social -a parte de ayudar a influir a un consumidor- facilitan en el ámbito de Internet un contenido que genera los llamados “backlinks” (los enlaces que recibe una página web desde otras páginas web) y que ayudan al posicionamiento orgánico en buscadores como Google.

Evidentemente, si el responsable de márketing on-line dispone de un buen presupuesto, puede encontrar webs profesionales especializadas que ofrecen un servicio completo para generar un buen artículo con calidad (copy, fotografía, vídeo y modelos-figurantes). Aunque esta fórmula profesionalizada de test tiene ciertas garantías de éxito, también es verdad que hay muchos consumido…