Passa al contingut principal

10 raons per estar a les xarxes socials


Sovint en el món de les petites i mitjanes empreses i d'algunes institucions, alguns dels seus directius saben que cal estar a les xarxes socials de la mateixa manera que saben que es necessita el correu electrònic i tenir una web, però desconeixen quin és el seu potencial i els pros i els contra d'estar en elles.
Quan ofereixo els meus serveis de community manager a empreses i institucions, els hi redacto un informe que ve encapçalat per aquest decàleg de les raons per les quals jo crec que han d'estar a les xarxes socials (com tot, probablement hi hagin més raons...): 
  1. Per estar connectats més directament, ràpidament i sense distorsions amb les persones interessades en que els hi arribi la informació pública que generi una empresa o institució sobre el servei que ofereix, el producte que ven, o la marca...
  2. Pel saber que es diu de la empresa a les xarxes socials més importants i populars (Facebook i Twitter) per tal d'obtenir informació de la reputació de la empresa o institució i detectar aspectes positius o negatius de la mateixa.
  3. Per evitar que tercers suplantin la nostra identitat i perfil d'empresa o institució a les xarxes i no controlar la imatge de la mateixa a la xarxa. Cal recordar que donar-se d'alta a xarxes com Facebook i Twitter és gratuït i no es demana cap comprovació d'identitat. Aquesta situació pot generar informació falsa a la xarxa que sigui absolutament incontrolable.
  4. Per donar resposta a la necessitat d'interelacció i de proximitat amb la comunitat virtual existent dels usuaris o clients dels serveis o productes de la empresa o institució.
  5. Per utilitzar-les estratègicament en crear una bona reputació, vendre o oferir serveis.
  6. Per amplificar l'imatge de marca o corporativa de la empresa d'una forma viral i amb baix cost econòmic.
  7. Per fer que els demés parlin positivament de la empresa o institució a la xarxa. Es important nodrir i cuidar als bloggers que parlin de les temàtiques relacionades amb la empresa i la institució; això ajuda a millorar la reputació digital a la xarxa i a internet.
  8. Perquè 12.888.200 persones utilitzen Facebook activament a Espanya (febrer de 2011). Això significa que el 28.04 % de la població total d'Espanya (48.351.532) son usuaris de Facebook que és la xarxa social més popular (1). I un 14% dels internautes espanyols també utilitzen Twitter (2).
  9. Perquè l'actual tecnologia de la telefonia mòbil permet accedir massivament a les xarxes socials en tot moment i a tot arreu. Les xarxes socials Facebook, Tuenti, Youtube i Twitter són les més consultades a través de mòbil (2).
  10. Per potenciar la web corporativa, enllaçant les informacions que interessin a la comunitat virtual dels perfils que es tinguin a la xarxa. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El vídeo-flyer, el vídeo més efectiu a les xarxes socials

Tothom sap que és un flyer... Aquell paperet que algú ens dona i que moltes vegades llencen, o que apareix a les nostres bústies o als parabrises dels nostres cotxes. Probablement sigui l'eina de màrqueting of-line més popular i de menor cost existent. I la que a la vegada pot funcionar molt o no pot funcionar gens per aconseguir els nostres objectius de promocionar un producte o servei. Però en la Era d'Internet, els humans passem molta estona davant d'un mòbil, tablet o ordinador consultant les nostres xarxes socials. És probablement la nostra principal eina d'esbarjo i diversió. I això ja fa molt de temps que les empreses i alguns organismes estan aprofitant per arribar els seus productes, serveis o events. Segons les darreres dades, Facebook i Instagram son les xarxes més utilitzades amb major implantació en la nostra òrbita europea i occidental. I en el cas d'organismes i institucions, especialment les oficials, encara hi ha la dinàmica d'encarreg

10 consejos para utilizar a testadores "influencers" en marketing a cambio de producto

De sobras es conocida la importancia de los llamados “influencers” como herramienta efectiva de marketing. Pero existe otro tipo de “influencers” que son los testadores de producto cuyas pruebas y valoraciones pueden ayudar a decantar la balanza en la compra de un modelo o marca. Los test de producto que se publican en una web, blog o en una red social -a parte de ayudar a influir a un consumidor- facilitan en el ámbito de Internet un contenido que genera los llamados “backlinks” (los enlaces que recibe una página web desde otras páginas web) y que ayudan al posicionamiento orgánico en buscadores como Google. Evidentemente, si el responsable de márketing on-line dispone de un buen presupuesto, puede encontrar webs profesionales especializadas que ofrecen un servicio completo para generar un buen artículo con calidad (copy, fotografía, vídeo y modelos-figurantes). Aunque esta fórmula profesionalizada de test tiene ciertas garantías de éxito, también es verdad que hay muchos cons

Vídeo exposició itinerant "El Llobregat. 1 riu, 6 pobles"

Documental de l'exposició itinerant "El Llobregat. 1 riu, 6 pobles", encarregat a El Marge Comunica per 6 museus del delta del Llobregat, en un projecte que liderava el Museu de Sant Boi. No ens enganyem, a tots els professionals de la comunicació ens passa el mateix: sempre hi han projectes i treballs que et fan més il·lusió. I l'encàrrec d'aquest vídeo em va ser molt especial per a mi. "El Llobregat. 1 riu, 6 pobles" és un documental sobre la meva terra i el meu riu, el lloc on visc i del que sempre he sentit una gran curiositat per descobrir-los a fons. I vet aquí que rebo aquest encàrrec que ha representat 3 mesos intensos de feina des del març fins el maig del 2017 , rodant en un munt de localitzacions del riu Llobregat, del seu delta i dels seus espais naturals i agrícoles. Per a la introducció del vídeo s'han utilitzat ortofotografíes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya d'alta definició i tot el vídeo ha estat rodat també